Senking av VW Type 1 bak (IRS)

sep 24th, 2002 | By | Category: Understell

Så står man der da….med ræva bokstavelig i været og en senking er fristende. Kompisene er borte i helgen, ikke noe på TV, hey!!! HVA HINDRER DEG? I artikkelen som følger vil vi forsøke å beskrive hvordan man selv senker opphenget bak på en VW Type 1 med IRS. Du vil trenge en garasjejekk, bukker, latmannsarm og en 17mm umbrakopipe (kan kjøpes på Biltema for kr 59,-). Annet verktøy er fastnøkkler og piper i vanlige størrelser, i hovedsak 13, 17, og 19 mm.

Da er verktøyet på plass…jekk opp bilen, sørg for at jekken plasseres på en plass der den ikke kan skade eller glipper. SETT DERETTER UNDER BUKKER, og senk bilen ned på disse. Sørg for at du ALDRI jobber i ved eller under bilen uten at denne sikres med bukker om den er jekket opp. Har du ikke bukker, men vet at du skal skru under i nærmeste fremtid, stopp lesingen nå og dra på nærmeste butikk som selger bilrekvisita. Be om et sett bukker………

SÅNN JA!!

Det kan være en god regel å løsne hjulbolter før man jekker opp, hjulboltene har nemlig en tendens til å sette seg noe vederstyggelig..Ok, bakjulene er av…nå blottlegges fjærplata og A-armen til IRS opphenget. Fjærplata sitter festet med en låsebrakett i fremkant med fire bolter 13mm, og i bakkant med tre 17 eller 19mm bolter til A-armen.

A-armen sitter festet til en brakett inne ved girkassa med en 17mm umbraco bolt (ofte vansklig å finne pga oppsamlet møkk gjennom årenes løp). Til slutt er det støtdemperen som er festet i A-armen. Før du begynner å løsne på noen av boltene tar du en liten skrutrekker å riper et merke i A-armen for å markere hvor fjærplata slutter slik at dette kommer på rett plass når du setter ting i sammen igjen.

Frem med verktøyet å begynn med å fjærne støtdemperen, er disse slitt så er det en glimmrende sjanse til å bytte. Ta så et kraftig tau å knyt dette rundt A-armen og øvre støtdemperfeste slik at armen blir hengende i dette når boltene løsnes. Av med de tre boltene i bakkant av fjærplata, løsne deretter umbraco bolten inne ved girkassa. Det er ofte nå latmannsarmen kommer til god hjelp (CRC også) disse boltene sitter ofte som f….

Når du trekker ut bolten så vil det falle ned 2 skiver som det er viktig å huske hvordan sitter (Har med instillinga av bakhjulsopphenget å gjøre). Når A-armen «henger» i tauet, er det fjærplata sin tur.

Fjærplata skal nå normalt ligge mot stopperen i nedkant. Løsne de fire boltene som holder braketten fremme ved torsions staven, og lirk av denne.(her er det smart å ha fire bolter som er ca 5 cm lange da du skal sette dette på plass igjen,dette for å presse braketten tilbake over gummilageret/foringen som sitter inne i braketten).

Bruk så garasjejekken til å jekke fjærplata fri av stopperen i nedkant, 2-3mm holder. Bruk så en kaftig skrutrekker å lirk fjærplata med torsions staven utover til den vil gå klar av nedre stopper å slipp så ned jekken.
Frem med den lille skrutrekkeren igjen å lag et merke som viser vinkelen til fjærplata nå. (dette er orginal instillingen som det er et must å kontroll over)

Trekk så fjærplata med torsions staven utover til den løsner fra de indre splinesene å løft den et hakk oppover dette utgjør ca 5-7 cm senkning avhengig av kondisen på torsions staven.

Her er det viktig å huske at et IRS oppheng ikke gjør at hjulene i overkant trekker seg innover i skjermen, men forblir rette. Så om du har brede dekk på bilen kan disse komme i kontakt med skjembuen om du senker for mye.

Da er det bare å gjøre alt dette i motsatt rekkefølge ,og du er ferdig!

PS: Det er en side igjen…

Tags: , ,

Comments are closed.