Få nyheter slik du vil med RSS

mai 11th, 2010 | By | Category: Aktuelt, Nyttig

VW2You tilbyr nå RSS, som er et enkelt XML-basert filformat som ofte brukes for å abonnere på nyhetsbaserte nettsteder. Ved å tilby RSS gir VW2You brukerene et standardisert format som kan brukes i mange forskjellige RSS-lesere.

En RSS-leser, eller aggregator, kan sjekke din abonnementsliste og vise de kildene som har nye eller oppdaterte artikler. Det finnes RSS-lesere for de fleste plattformer, og i tillegg finnes det flere nettbaserte RSS-lesere, som Bloglines eller Google Reader.

Flere moderne nettlesere som Internet Explorer 7 fra Microsoft, Opera fra Opera Software og Firefox fra Mozilla Foundation har innebygget støtte for RSS. I tillegg finnes det diverse programmer som oversetter RSS til epost eller NNTP (news-format).

Det finnes også flere søkemotorer som indekserer RSS. Man kan også abonnere på søk. Du vil se nyhetsmatingen (RSS/Atom) indikert med «Artikler (RSS) her på VW2You i kombinasjonen med en oransje firkant med XML i. Flere nettlesere vil også vise ikonet i adresselinjen – klikk på det så er du i gang!

Mange nyhetsaggregatorer tilbyr knapper man kan legge til i nettleseren for å abonnere på nye kilder på en enkel måte.

Tags: ,

Comments are closed.