Ha orden på papirene ved salg av bil!

apr 18th, 2010 | By | Category: Nyttig

Daglig selges det brukte biler rundt omkring i Norge, noen veldig gamle – andre av nyere modeller. Alt for mange tar for lett på det som igrunnen er det viktigeste ved et bilsalg: Papirene..

Historien nedenfor er tatt i fra virkeligheten og beskriver problemene som kan oppstå om man stoler blindt på an den andre part ordner alt det papirmessige:

«Når man kjøper eller selger bil så bør man være obs på endel viktige elementer. Erfaringer flere sitter igjen med ved eks-vis salg av bil tilsier at man må utføre enkelte ting for å unngå å havne i et økonomisk uføre. Situasjonen er opplevd og gir en peilepinn på at det finnes useriøse kjøpere/selgere i vårt miljø.

En bil blir annonsert, annonsen får god oppslutning og etterhvert blir det både kjøper og selger. Selger som i dette tilfelle stoler på kjøper leverer fra seg bilen sammen med salgsmelding. Salget foregår sent på året, og alle avgifter er dermed i orden.

Tiden går og etterhvert havner det en liten hilsen fra toll og avgift i postkassen, dette viser seg å være krav om årsavgift for den solgte bil.

Men hva er så dette tenker selger. Han tar snarest kontakt med kjøper som lover og ordne opp. Tiden går og etterhvert ligger det en purring i postkassen fra toll og avgift. Selger tar igjen kontakt med kjøper som igjen lover å ordne opp, samtidig som han orienterer biltilsyn og toll og avgift om siutasjonen.

Kjøper lover igjen at dette skal ordnes, men ingenting skjer. Etterhvert blir kravet på årsavgiften stor, meget stor, og i mellomtiden har så «kjøper» solgt bilen videre til en godtroende kjøper om at bilen er fri for heftelser.

Etter å ha konferert med Biltilsynet og toll og avgift som begge sier at kravet er berettiget overfor den som bilen var registrert på ved årsskiftet. Hva gjør man så. Man får lite gjort, det hjelper ikke å snakke fornuft inn i hodet på kjøper, han vil med dette lure seg unna. Alt dette skjedde på grunn av 1 ting.

Man leverte ikke SELV inn salgsmelding som selger. Husk det folkens, UANSETT så skriv 2 stk salgsmeldinger ved kjøp og salg, og sørg selv for at man leverer sin egen melding om dette. Jeg unner ingen å komme i samme situasjon. Og kjøperen i dette tilfelle, han får leve med sin samvittighet, om det er noen da !!»

Etter denne historien håper jeg at flere tar lærdom og lager to salgsmelidinger neste gang en selger en bil…

Tags: ,

Comments are closed.