Justere ventiler på din VW motor

apr 17th, 2010 | By | Category: Motor

Mange glemmer at dette er noe som bør gjøres regelmessig, helst hver 10.000 km. Det er utrolig hvor mye det har å si for hvordan motoren presterer, enten det er en standard motor eller en som er trimmet. Videre øker du livs lengde på motoren ved å holde ventilklaringen ved like. Det er like galt å ha for liten som for stor åpning. En motor med for liten åpning, vil på sikt ende opp med brente ventiler og ventilseter. Motoren vil også gå mye varmere, så muligheten for at den skal varmeskjære seg er større.

Når det gjelder for stor åpning, så er det ikke bare det at du får ventil tikking. Du får mindre effekt ut, siden ventilen ikke åpnes så lenge som den skal. Ikke for å glemme at du sliter ut toppene dine raskere. Det å justere ventilene regelmessig vil på sikt kunne spare deg for overhaling av toppene, eller kjøp av nye topper (I alle fall utsette det).

Selve operasjonen er ikke vanskelig, det eneste du må regne med er å bli en smule møkkete under neglene etter at jobben er gjort.

Før du begynner er det greit å jekke opp bilen bak å sette den på bukker. Ved å ta av bakhjulene kommer du litt lettere til.

Verktøyet du trenger er en 13mm fastnøkkel, bladsøker og en flat skrutrekker. Det er også greit med en stor skiftnøkkel når du skal snu rundt på motoren.

NB! Ventil justering skal utføres på kald motor.

Det første du må gjøre er å lokalisere TDC (øvre dødpunkt) på motoren. Sylinder nummer 1 tenner ved TDC. Det er som regel merket med et rundt merke på den fremre kanten på det nedre reimhjulet. Hvis ikke er det alltid det hakket som ligger lengst til venstre på den bakre kanten av reimhjulet.

For å finne TDC så lokaliserer du hvor pluggledning til sylinder nr 1 sitter på fordelerlokket. Snu motoren rundt til merket for TDC står rett opp midt på blokka. Merket skal ligge i splitten mellom de to halvdelene av blokka. Løft av fordelerlokket å se etter om rotoren peker mot uttaket til pluggledningen for sylinder nr 1, hvis ikke snu rundt på motoren til den gjør det. Det finnes også et lite merke i kanten på fordeleren som indikerer sylinder nr 1.

Da er det bare å krabbe innunder bilen å vippe av ventildekselet på passasjer siden. De to fremste ventilene er sylinder nr 1. Kjenn etter om det er litt bevegelse på vippearmene for sylinder nr 1. hvis det er det, så tar du frem bladsøkeren og stikker inn den som er merket 0,15 mellom ventilen og justeringsskruen. Kjenner du en liten motstand når du fører søkebladet frem og tilbake, så er det ingen grunn til å justere. Som regel er åpningen for stor, og da er det bare sette i gang.

Først tar du og løsner opp låsemutteren, deretter så skruer du inn justeringsskruen til du kjenner litt motstand mot søkerbladet. Når du er fornøyd er det bare å stramme låsemutteren. Hold igjen med skrutrekkeren når du gjør dette, det er ofte at justeringsskruen beveger seg når du strammer mutteren. Uansett så sjekker du med søkebladet når du mener du er ferdig slik at det blir perfekt. Når du er ferdig med sylinder nr 1, så går du videre til neste.

Her er det to måter å gjøre dette på. Jeg pleier å snurre motoren mot klokka slik at de neste ventilene jeg tar er sylinder 2. På denne måten tar jeg en side av gangen, i stedet for å jobbe på begge sider samtidig.
Før du starter på ventilene på sylinder nr 2 så må du snu reimhjulet 180˚ mot klokka. Når dette er gjort så er det bare å justere i vei på ventilene.

Når du er ferdig med sylinder nr 2, så snur du på nytt reimhjulet 180˚ mot klokka, og du skulle være klar til å begynne med sylinder nr 3. Da er det over på den andre siden av bilen.

Når du er ferdig med sylinder nr 3, snur du reimhjulet for siste gang 180˚ mot klokka, og du kan starte på sylinder nr 4.

På mange biler er ikke dette blitt gjort på flere år, tro meg de finnes der ute. Så da kan du være sikker på at det lønner seg å ha et par nye pakninger til ventildekslene. Når du er ferdig med justeringene, så monterer du på plass igjen ventildeksler og fordelerlokket.

Har du fått det rett vil du forhåpentlig vis ha en motor som går stillere enn den gjorde før du begynte, samt at den har fått litt mer futt.

NB:
Det er igjen viktig å merke seg at motoren må være kald når dette gjøres. Ventilklaringen på 0,15mm skal benyttes både på innsug og eksos.

Ved bruk av chromonoly støtstenger legges klaringen til 0mm – dette fordi disse utvider seg minimalt i forhold til støtstenger av typen aluminium.

Lykke til!

Mvh
Jan Thore Braathen

Tags: ,

Comments are closed.