Rens av vinyl interiør

apr 17th, 2010 | By | Category: Diverse

I denne artikkelen tenkte jeg å tipse dere litt om det å rengjøre vinyl på en enkel og effektiv måte uten at det koster skjorta. Jeg har brukt min egen 1967 1500 (Type 1) som ”forsøkskanin”. Bilen så ved første øyekast veldig fin og ren ut i taktrekk og dørpaneler, men jeg ville likevel få bekreftet dette og dro på Kiwi for å gjøre de nødvendige innkjøp.

– 1 flaske JIF skurekrem
– 1 pakke med kjøkkenskrubber

Deretter en tur i klesskapet for å finne 1 stk gammel t-skjorte, samt tappe opp ei bøtte vann på badet.

Deretter ut i bilen, sørg for at det er gode lysforhold – det blir som å male en vegg…

Fukt svampen – IKKE la den være dyvåt!!!

– Du skal jobbe med hendene over hodet (i alle fall på taktrekket)
– Du tilfører masse vann en plass der det så absolutt ikke er beregnet å være det..

VinylinteriørKonsentrer deg om et lite område, akkurat som ved rubbing av bil. Utfordringen ved å vaske vinyl, spesielt taktrekk er å ikke få skjolder. Det er en stor flate, og hemmeligheten er å konsentrere seg på et lite område av gangen. Ikke gå fort over hele taket før du vender tilbake til skjoldene. Du vil bli gal etter kun kort tid, forbanne deg over TomR som tipset deg om dette og sannsynligvis sende han et utall hatmail (For det vil som du skjønner bli en helsikes masse skjolder).

Ha bare lite skurekrem på fuktig skuresvamp og masser denne inn i svampen før du kliner den opp i taket. Det er veldig lite vits i å trykke en hel masse JIF gjennom porene – det er forsiden du skal bearbeide – ikke baksiden. Skrubb deretter, bruk akkurat nok kraft til å skrubbe – ikke legg til så du buker mer kraft på å presse enn å dra. Når du har skrubbet litt, ta frem t-skjorta og fukte den lett. Dra deretter dette over området du akkurat har skrubbet….du vil garantert se forskjellen – med mindre du har nytt taktrekk (men da hadde du ikke gjort dette).

Når du er fornøyd med resultatet – start på neste område (sørg for overlapping med det området du akkurat tok), fortsett slik til du har tatt hele taket/dørpanelet. Du vil under hele perioden finne skjolder og områder som du må ta opp igjen. Se opp i taket fra forskjellige vinkler i forskjellige lys – og gyv på skjolder etter hvert som de dukker opp.

Etter at du har vasket taket med JIF kan det være greit å gå over taket med en fuktet klut med en liten dæsj grønnsåpevann for å bli kvitt eventuell rester. På dørpaneler kan det og være greit med en dæsj vinylfornyer (ala Armor All) eller annet lurium som gjør det hele blankt og fint igjen ?

I biler der det er røykt en del, vil nok området over sjåføren være det verste. Men jeg er sikker på at tar du tiden og tålmodigheten til hjelp så vil du bli veldig fornøyd med resultat.

Good luck, men ta ikke meg om du skulle ødelegge noe. Det fungerte som sagt veldig fint i mitt tilfelle. Om du bruker normalt med kraft og ikke for mye vann vil nok dette bli bra!!!

Tags:

Leave a Comment